Școala profesională Eurobusiness, prezentată ca exemplu de bună practică la București

Școala profesională Eurobusiness, prezentată ca exemplu de bună practică la BucureștiReprezentanții Agenției de Dezvoltare Locală Oradea au prezentat în 21 iunie 2016, la București proiectul Școlii Profesionale Eurobusiness în cadrul conferinței naționale “Învățământul profesional dual – drumul de la idei la practică”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. 

Școala profesională Eurobusiness din Oradea a fost prezentată ca un exemplu de bună practică la invitația reprezentanților din Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Proiectul școlii, care a fost înființată în urmă cu trei ani, a fost prezentat de Delia Ungur, managerul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea. 

Luna trecută Ministerul Educației a supus dezbaterii publice strategia privind îmbunătățirea cadrului de organizare și funcționare a învățământului profesional în sistem dual. La conferința națională a participat și ministrul Adrian Curaj. 

La Școala Profesională Eurobusiness din Oradea sunt disponibile pentru anul școlar viitor 112 locuri la șase specializări: operatori mașini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, suler-matrițer, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate și echipamente și electromecanic utilaje și instalații industriale.

Admiterea se face în trei etape:
- prima etapă a avut loc în perioada 13-17 iunie și 21 iunie,
- a doua etapă va avea loc în perioada 16-17 august,
- a treia etapă de admitere este programată în perioada 1-2 septembrie.

Înscrierile se pot face la secretariatul Colegiului Tehnic “Traian Vuia” din Oradea din strada Constantin Brâncoveanu, nr. 12/A. Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul școlii profesionale www.sebpo.ro sau la numerele de telefon 0359 889 389, 0259 436 039.