Susținerea Școlii Profesionale Focus gruop – Școlă-Angajator-Familie

Susținerea Școlii Profesionale  Focus gruop  –  Școlă-Angajator-FamilieVineri, 18 martie 2016, la sediul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA a fost organizată o masă rotundă pentru a identifica soluții constructive în dezvoltarea și promovarea școlii profesionale. La întâlnirea susținută în colaborare cu ROMARKETING au participat reprezentanții companiilor din mediul privat din Oradea, profesori și elevi de la viitorul campus tehnic Traian Vuia și mai multe ONG-uri care activează în domeniul educației.


Scopul întâlnirii a fost dezvoltarea, promovarea și creșterea gradului de atractivitate a meseriilor în rândul tinerilor. În acest sens, participanții au fost împărțiți în două grupe și li s-au aplicat chestionare în cadrul cărora au avut posibilitatea să-și exprime punctele de vedere despre cum ar trebui să decurgă procesul de instruire a elevilor în cadrul companiilor.
De asemenea, s-au identificat noi metode și activități de creștere a motivării elevilor în a învăța o meserie, precum și a competiției între ei, aceștia fiind recompensați în funcție de rezultate. Pe de altă parte, companiile își propun implementarea unui sistem unitar de evaluare a elevilor care beneficiază de bursă în cadrul școlii profesionale, prin stabilirea unor teme comune de proiect.