Captivant, chiar și online!

​Din dorința de a oferi o noua abordare si perspectiva actului educațional din comunitatea educațională orădeană, Centrul de Educație Integrata ‘The Spot’, susținut de Asociatia Parteneriat Pentru Educatie (ADLO si companiile orădene), au initiat programe de educație integrată in diferite scoli sub diferite forme (programe sau abordarea orelor opționale de la clasă).

Educational Development Center (The Spot)

 

Objectives:

-Develop the skills of young people, both formal and non-formal, to prepare them for adult life through integrated education/career orientation

-It will also meet the needs of young people and trainers (educators, teachers, educational advisers)

 

Departments:

1.Career Orientation (educational design)

2.International, national, regional educational projects

3.Entrepreneurship/Hubbing/Networking

Target group -Youngsters (12-25 years)

 

Targeted internal attendance  3000-4000 Young/Month

Târgul ofertelor educaționale pentru anul școlar 2018-2019

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a participat azi, 16.05.2018 la Târgul ofertelor educaționale pentru anul școlar 2018-2019, care a avut loc la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Oradea (sala de sport), in intervalul orar 9.00 – 14.00.

 

Asociația Parteneriat Pentru Educație (APPE)

Asociația Parteneriat Pentru Educație (APPE) s-a constituit în scopul promovării învățământului profesional și creșterea atractivității acestuia în rândul elevilor cu pregătire medie, al creării unui cadru optim pentru susținerea performanței în învățământul preuniversitar din județul Bihor și al pregătirii elevilor capabili de performanță prin activități extrașcolare în cadrul grupelor de excelență, în concordanță cu standardele Uniunii Europene și cu specificul societății românești.

O nouă ediție a Târgului Meseriilor - 18 mai 2017

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează a cincea ediție a Târgului Meseriilor. Evenimentul va avea loc joi, 18 mai 2017, în sala de sport a Campusului Tehnic Traian Vuia din Oradea, între orele 9-14. Deschiderea oficială va avea loc la ora 10.

Elevii de gimnaziu din Bihor, în vizită la companiile din parcul industrial din Oradea

350 de elevi de gimnaziu de la 18 școli din Bihor vizitează în aceste zile cele mai mari companii din parcul industrial din Oradea, și nu numai, în cadrul evenimentului “Săptămâna meseriilor.” Aceștia au văzut cum se desfășoară procesul de producție și au intrat în contact cu specialiștii în domeniile tehnice. Printre companiile vizitate de copii se numără Plexus, Eberspaecher și Celestica.

Voluntarii de la Celestica au ajutat la renovarea cabinetelor de practică ale Școlii Profesionale Eurobusiness din cadrul campusului tehnic „Traian Vuia” din Oradea

23 de angajați ai companiei Celestica din Oradea au lucrat alături de muncitorii care renovează cabinetele de practică ale Școlii Profesionale Eurobusiness din cadrul campusului tehnic „Traian Vuia”. Timp de trei ore voluntarii au vopsit soclurile cabinetelor, caloriferele, au spălat geamurile și au recondiționat mobilierul școlar. Cei 23 de voluntari fac parte din echipa de management din Europa a companiei Celestica.

Specialişti prin Şcoala Profesională Eurobusiness

Sute de milioane de euro au fost investiţi în ultimii ani în Oradea, prin venirea mai multor companii în zona industrială a oraşului. Municipalitatea le-a asigurat toate condiţiile de funcţionare, dar firmele găsesc cu greu forţă de muncă specializată. În încercarea de a găsi soluţii pentru această situaţie, companiile s-au implicat în dezvoltarea şcolii profesionale EuroBusiness: au contribuit la renovarea sălilor de clasă şi le oferă liceenilor stagii de practică, transport gratuit şi o masă caldă.