O nouă ediție a Târgului Meseriilor - 18 mai 2017

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează a cincea ediție a Târgului Meseriilor. Evenimentul va avea loc joi, 18 mai 2017, în sala de sport a Campusului Tehnic Traian Vuia din Oradea, între orele 9-14. Deschiderea oficială va avea loc la ora 10.

Elevii de gimnaziu din Bihor, în vizită la companiile din parcul industrial din Oradea

350 de elevi de gimnaziu de la 18 școli din Bihor vizitează în aceste zile cele mai mari companii din parcul industrial din Oradea, și nu numai, în cadrul evenimentului “Săptămâna meseriilor.” Aceștia au văzut cum se desfășoară procesul de producție și au intrat în contact cu specialiștii în domeniile tehnice. Printre companiile vizitate de copii se numără Plexus, Eberspaecher și Celestica.

Voluntarii de la Celestica au ajutat la renovarea cabinetelor de practică ale Școlii Profesionale Eurobusiness din cadrul campusului tehnic „Traian Vuia” din Oradea

23 de angajați ai companiei Celestica din Oradea au lucrat alături de muncitorii care renovează cabinetele de practică ale Școlii Profesionale Eurobusiness din cadrul campusului tehnic „Traian Vuia”. Timp de trei ore voluntarii au vopsit soclurile cabinetelor, caloriferele, au spălat geamurile și au recondiționat mobilierul școlar. Cei 23 de voluntari fac parte din echipa de management din Europa a companiei Celestica.

Specialişti prin Şcoala Profesională Eurobusiness

Sute de milioane de euro au fost investiţi în ultimii ani în Oradea, prin venirea mai multor companii în zona industrială a oraşului. Municipalitatea le-a asigurat toate condiţiile de funcţionare, dar firmele găsesc cu greu forţă de muncă specializată. În încercarea de a găsi soluţii pentru această situaţie, companiile s-au implicat în dezvoltarea şcolii profesionale EuroBusiness: au contribuit la renovarea sălilor de clasă şi le oferă liceenilor stagii de practică, transport gratuit şi o masă caldă.

Firmele din Parcul Industrial din Oradea recrutează elevi de la școala profesională.

Şcoala profesională este garanţia unui loc de muncă sigur. O ştiu cel mai bine mai mulţi elevi din Oradea care, încă din timpul şcolii, au găsit o slujbă la companii din parcul industrial al orașului. Pentru că firmele au foarte mare nevoie de meseriaşi, Primăria orădeană a înfiinţat de anul acesta un campus tehnic unde elevii sunt instruiți în toate specializările cerute pe piaţa muncii.

Școala profesională Eurobusiness, prezentată ca exemplu de bună practică la București

Școala profesională Eurobusiness, prezentată ca exemplu de bună practică la BucureștiReprezentanții Agenției de Dezvoltare Locală Oradea au prezentat în 21 iunie 2016, la București proiectul Școlii Profesionale Eurobusiness în cadrul conferinței naționale “Învățământul profesional dual – drumul de la idei la practică”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. 

EMERSON vine in sprijinul viitorilor electroniști

Marți, 24 mai 2016, compania Emerson a donat 20 de kit-uri și 5 brațe de robot pentru inițierea în electronică a elevilor care participă la cercul de electronică de la Universitatea Oradea. Valoarea echipamentelor este de aproximativ 1.000 de euro iar predarea s-a făcut în prezența managerului companiei Emerson Oradea, domnul Călin Banciu.

La cercul de electronică participă 15 elevi înscriși la această specializare din cadrul Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea, electroniști pasionați care doresc să urmeze o facultate în domeniu.

Orele de electronică au loc de două ori pe lună la Universitatea din Oradea, Departamentul de Electronică și Telecomunicații, și sunt coordonate de prof. univ. ing. Emilia Gordan, prof. univ Daniel Trip și prof. Dorina Săcăcian care susțin voluntar aceste cursuri.

Târgul Școlilor Profesionale din Oradea

Pentru al patrulea an la rând, elevii bihoreni din gimnaziu au putut afla miercuri ce meserii vor învăţa dacă aleg cursurile şcolilor profesionale din judeţ. Zece colegii şi licee tehnice au fost prezente la Târgul Meseriilor, organizat la Oradea Trade Center, prezentându-şi atât oferta de şcolarizare, adică specializările ce pot fi urmate acolo, cât şi cadrele didactice şi cei mai buni elevi.